Исланд: За „лудачки“ успех ваља имати и „лудог“ коментатора

Пратите нас
Репрезентација Исланда је направила највећи успех у историји исландског фудбала, пласиравши се на првенство Европе у Француској. Али то им није довољно. Они су наставили да живе своју бајку и на самом турниру. Прво су прошли такмичење по групама, а онда се намерили на моћну Енглеску. И ту стали? Не!

Примили су гол на самом почетку утакмице. Губили од великана, али то на њих као да није утицало. Они су ту ипак дошли да играју фудбал… И све што се изгуби, може да се поврати, док год траје утакмица. Нема предаје. Брзо је било 1:1, на огромну радост свих Исланђана, скакање од среће „до неба“ свих којима је Исланд у срцу. А својим резултатима побрали су симпатије далеко изван граница своје земље.

Тај успех не би имао своју драж, бар за Исланђане, да поред феноменалних бораца на терену немају и човека који све то здушно прати за микрофоном. Погледајте Гудмундура Бенедиктсона, коментатора који је дефинитивно обележио досадашњи успех своје репрезентације. Ово је његова реакција после последњег судијског звиждука.

А погледајте гол Исланђана за вођство од 2:1 и вриштање сад већ надалеко познатог коментатора Гудмундура Бенедиктсона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала