Русија: Припадници ФСБ нису претукли америчког дипломату

© AP Photo / Dmitry LovetskyМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Званични представник Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова негирала је податке америчких медија о нападу припадника ФСБ Русије на дипломату из САД Рајана Фогела.
Директор ЦИА Џон Бренан - Sputnik Србија
ЦИА: Америка и Русија сарађују против тероризма у Сирији

Према верзији „Вашингтон поста“, Американац је претучен испред Амбасаде САД када је ишао на посао. Лист претпоставља да је напад повезан са оптужбама специјалних служби да су америчке дипломате покушале да врбује руске официре.

„Нажалост, у последње време Стејт департмент и специјалне службе САД активно користе лист ’Вашингтон пост‘ за ширење искривљене или потпуно лажне информације о ’репресијама‘ којима су, наводно, подвргнуте америчке дипломате у Русији. У чланку, објављеном 29. јуна, дошло се до измишљотина о ’нападу‘ у којем је учествовао један од наводних припадника обезбеђења ФСБ-а“, написала је Марија Захарова.

Руски председник Владимир Путин обраћа се новим официрима - Sputnik Србија
Путин: ФСБ осујетила рад 80 страних агената

Она је објавила званичну слику догађаја према којој није било никакве туче, већ само гурања. У њему је заиста учествовао и амерички дипломата, али не са припадником ФСБ-а, већ са полицајцем који је дежурао испред Амбасаде САД.

Полицајац је кренуо да заустави непознато лице које је покушало да уђе на територију Амбасаде, не показавши исправе. Као одговор на захтев полицајца да покаже личне исправе, непознато лице је лактом ударило и одгурнуло полицајца и сакрило се на територији Амбасаде.

„У чланку листа ситуација је потпуно изокренута и супротна је реалним чињеницама. Десио се напад на полицајца, што показују видео-камере које су давно предате Стејт департменту. Осим тога, када је откривено да је нападач амерички дипломата, Министарство иностраних послова Русије је уложило одлучан протест Амбасади САД. Познато је да је тај дипломата припадник ЦИА“, додала је Марија Захарова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала