Одложено увођење безвизног режима за Косово

© Flickr / European ParliamentЕвропски парламент
Европски парламент - Sputnik Србија
Пратите нас
Известилац за визну либерализацију Косова у Европском парламенту Тања Фајон и потпредседник социјалиста и демократа, известила је данас европске парламентарце да је гласање о увођењу безвизног режима грађанима Косово, заказано за 12. јул, одложено за 5. септембар, наводи се у саопштењу канцеларије Тање Фајон.

Фајонова је донела одлуку да се гласање о увођењу безвизног режима одложи за 5. септембар, уз образложење да „не постоји довољан напредак у погледу испуњавања последњег критеријума, посебно ратификације споразума око границе са Црном Гором“, наводи се у саопштењу.

Приштина - Sputnik Србија
Београд ће од ЕУ тражити укидање виза и за Србе са КиМ

„Искрено се надам да ће косовски парламент ратификовати овај споразум што је пре могуће како би након летње паузе обезбедила пуну подршку одговорног комитета и заказала гласање за увођење безвизног режима почетком јесени“, изјавила је Тања Фајон.

Фајонова, како каже, чврсто верује да ће са ратификацијом споразума о граници са Црном Гором, Европски парламент дати подршку за безвизни режим до краја 2016. године.

Фајонова је позвала данас у Стразбуру, на маргинама пленарне седнице Европског парламента пре летње, одговорне политичаре на Косову да „испуне овај завршни корак и отворе врата за безвизни режим“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала