Викинзи за викинге: Фантастичан дочек исландских хероја са ЕП

Пратите нас
Исландски фудбалери су прави хероји у својој држави. Они су били највеће изненађење ЕП у Француској. И сам пласмана на првенство је био велики подвиг. Али они се нису задовољили тиме. То је био тек почетак „исландске бајке“.

У премијерном мечу су против фаворизоване Португалије, коју је предводио Кристијано Роналдо, одиграли 1:1 и показали да неће бити лак ривал никоме.

У другом мечу су истим резултатом завршили меч против Мађарске која је играла веома добар фудбал ове године и подсетила на чувену генерацију коју је предводио легендарни Ференц Пушкаш.

У последњем мечу у групи, Исланђани успевају да забележе и прву победу на Европском првенству од 2:1 над Аустријом, која је међу највећим разочарањима тог турнира. То им је обезбедило невероватан успех и пласман у осмину финала. А тамо су их чекали једни од главних претендената за освајање трофеја, репрезентативци Енглеске.

Сви су већ видели „шетњу“ Енглеза до четвртфинала, али не и викинзи са Исланда. Направили су сјајан резултат и са 2:1 послали енглеске звезде својим кућама, а они су своју бајку наставили да живе. Свим тим победама и великом борбом за своју земљу стекли су велике симпатије широм света и постали највећа сензација ЕП.

У борби за полуфинале су одиграли меч са домаћином Француском, која је врло рано повела, и није оставила Исланду много прилике да се надају још једном чуду. Меч је завршен 5:2 за Французе, али Исланђани заиста немају за чиме да тугују.

Обрадовали су своје навијаче, земљаке и све љубитеље фудбала ширим света. Учинили су поносним све под заставом Исланд и на крају доживели спектакуларан дочек приликом повратка у домовину. Сваки пљесак су и те како заслужили. Браво Исланђани!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала