Сандерс подржао Клинтонову (видео)

© Sputnik / Cassandra FairbanksCountdown 2016: Sanders and Clinton Neck-and-Neck in Key States
Countdown 2016: Sanders and Clinton Neck-and-Neck in Key States - Sputnik Србија
Пратите нас
Сенатор Берни Сандерс, доскорашњи главни ривал Хилари Клинтон у борби за номинацију за кандидата Демократске странке на преседничким изборима у САД, данас је коначно подржао кандидатуру Клинтонове за председника.

Он је на скупу у Портсмуту, у Њу Хемпширу, стојећи поред Клинтонове обећао да ће се његова „политичка револуција“ наставити, али је признао да је она освојила довољно делегата за номинацију, преноси АП.

Сандерс је рекао да подржава кандидатуру Клинтонове за председника зато што она може да се ухвати укоштац са проблемима попут неједнакости, климатских промена и студентских зајмова.

Он сматра да је Клинтонова спремна да се бори за повећање минималне цене рада, отварање нових радних места, шири приступ здравственој помоћи, што су, како је навео, вредности које републикански кандидат, милијардер Доналд Трамп, не дели.

Трамп је узвратио рекавши да је Сандерс „сада званично део намештеног система“, а његов саветник Стивен Милер је рекао да је Хилари кандидат који највише у историји Демократске странке подржава рат, Волстрит и измештање послова у офшор компаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала