Зашто НАТО провоцира Русију

© REUTERS / Kacper PempelПољски војници на војним вежбама
Пољски војници на војним вежбама - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО намерно провоцира Москву како би се вратило на реторику хладног рата, пише амерички лист „Салон“.
Стални представник Русије при НАТО-у Александар Грушко - Sputnik Србија
Грушко: Источна Европа постаје одскочна даска за ширење НАТО-а

Алијанса је изгубила сврху и принуђена је да тражи нове „претње“ како би оправдала многобројне војне вежбе, стварање атмосфере великог страха и војне уговоре, захваљујући којима организација и постоји.

Нато је као „претњу“ изабрао Москву, и сада ће се његова војска налазити на најмањем растојању од Русије у целој историји његовог постојања. Притом, важно је знати да је Москви у плану само заштита руских граница, иако у медијима може да се нађе „море ничим непотврђених глупости на ову тему“, навео је аутор чланка.

Ипак, Алијанса престаје са остваривањем планова о распоређивању система противракетне одбране у близини руских граница. Официри НАТО-а тврде да су системи ПРО у Источној Европи наводно потребни као заштита од ирачких ракета.

Седиште НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија
Столтенберг: Нема зближавања НАТО-а и Русије

„То је невероватан безобразлук са њихове стране: у светчу нуклеарног споразума који је прошле године потписан са Ираном, такво оправдање не може издржати никакву критику“, наводи се у чланку.

Самит Алијансе у Варшави је показао да је конфронтација са Русијом постала политички курс НАТО-а. Алијанса нема јасну сврху коју је имала за време трке у наоружању и зато тежи да је обнови провоцирајући Москву, закључује аутор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала