Умало туча присталица и противника „брегзита“ у Лондону (видео)

© AP Photo / Gareth FullerПристалице "брегзита" демонстрирају испред Улице Даунинг бр. 10 у Лондону.
Присталице брегзита демонстрирају испред Улице Даунинг бр. 10 у Лондону. - Sputnik Србија
Пратите нас
Присталице и противници изласка Велике Британије из ЕУ умало се нису потукли у Улици Даунинг у Лондону првог радног дана нове премијерке Терезе Меј.

Сукоби између учесника акција почели су након што су демонстранти који подржавају „брегзит“ позвали Мејову да „без одлагања“ примени Члан 50 Лисабонског споразума о ЕУ, док су противници cа транспарентима против изласка Велике Британије из ЕУ узвикивали „торијевски олош“ (Тори — незванично, владајућа Конзервативна партија). Полиција је привела оне који су нарушавали ред.

Раније је лидерка британских конзервативаца потврдила да ће испунити вољу грађана који су гласали за „брегзит“ и учинити све да пружи људима већу контролу над њиховом будућношћу.

Велика Британија је на референдуму 23. јуна гласала за излазак из ЕУ, након чега је бивши премијер Дејвид Камерон поднео оставку.

У среду је краљица Велике Британије Елизабета Друга прихватила Камеронову оставку и поставила на место премијера Терезу Меј. Након свог именовања, Мејова је изјавила да ће наставити Камеронов курс за уједињење земље и успостављање социјалне правде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала