Српске камионџије блокиране у Турској, траже помоћ

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаКамиони
Камиони - Sputnik Србија
Пратите нас
Група од осам српских камионџија, од којих је један са породицом, тврди да је практично заробљена у месту Текирдаг на северозападу Турске, на 135 километара од Истанбула, и да само желе да се безбедно врате својим породицама и кућама у Србију, објавио је данас српски портал „Телеграф“.
Турски војници се предају полицајцима током покушаја државног удара на Тргу Таксим у Истанбулу - Sputnik Србија
Турска: Ухапшено 6.000 људи

Наведено је да су се редакцији тог сајта јавили возачи камиона из Србије који су били сведоци државног удара у Турској, а сада се налазе блокирани у градићу Текирдаг, готово без хране и воде.

Рекли су да су, како наводи сајт, послушали савет српског амбасадора и конзула и да у току ноћи између петка и суботе нису напуштали смештај, али су јасно чули пуцњаву.

„Нас је овде осморица, и већ данима смо практично заробљени у овом граду. Звали смо нашу Амбасаду, али су нам они рекли да нађемо склониште и да не мрдамо одатле“, каже један од возача.

Наведено је да ове камионџије живе у различитим крајевима Србије и сада са нестрпљењем ишчекују да добију било какве информације о даљем кретању. Неки од њих су на путу са својом децом и супругама и јако страхују за свој живот, као и животе својих најближих.

Турски војници са заставама на паради 30. августа 2013. године у Анкари током прославе 91. годишњице Дана победе - Sputnik Србија
Стратфор: Ердоган почиње репресију оружаних снага Турске

„Један од наших колега је овде са породицом, требало би макар њега да збрину“, каже возач по имену Дарко, наводи сајт.

Оно што их највише плаши је чињеница да полако остају без хране и без воде.

„Како туристи који су дошли на летовање могу да се врате авионом из Турске? Ми само хоћемо да се безбедно вратимо својим породицама и кућама у Србију“, апелује Дарко.

Сајт наводи да су камионџије које се налазе у Турској Иван Станојевић, Дарко Младеновић, Садмин Татламан, Кристијан Поруцки, Александар Момчиловић, Горан Китић, Карољ Тот и Самаш Немет.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала