Ухапшен човек који је примио СМС од нападача из Нице

© REUTERS / Max RossiЦвеће у Ници после терористичког напада.
Цвеће у Ници после терористичког напада. - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници француске полиције ухапсили су човека који је примио поруку од нападача из Нице, у којем он тражи још оружја, изјавио је париски тужилац.
Терористички напад у Ници - Sputnik Србија
Још двоје ухапшених због терористичког напада у Ници

„Нећу откривати детаље који се тичу шест особа које су у притвору. Говоримо о људима за које се сумња да су били у контакту са починиоцем терористичког напада, или су му пружили логистичку подршку, а нарочито у набавци оружја које је употребио“, изјавио је Франсоа Молин.  

Раније је објављено да је Мухамед Лауеж Булел, који је убио 84 особе у јужном француском граду Ници, послао поруку 15 минута пре напада, у којој тражи да му се донесе још оружја.

Терориста из Нице Мухамед Лауеж Булел није био верник, али је нешто пре терористичког напада пустио браду и почео у разговорима да помиње терористичку организацију ДАЕШ, а у његовом телефону нашли су материјале о ДАЕШ-у, изјавио је тужилац Париза Молин.

„Сведочења говоре о човеку далеком од религије. Он није практиковао муслиманску веру, јео је свињетину, пио алкохол, употребљавао наркотике и водио промискуитетан сексуални живот“, рекао је Молин на конференцији за медије у Паризу. Тужилац је истакао да су Булела описали као насилног човека, посебно према супрузи и њиховој деци.

„Прегледали смо његов компјутер и видели претрагу на интернету од 1. јула 2016. до 13. јула 2016. и видели да је готово свакодневно првенствено претраживао видео-материјале у вези са Кураном и верске песме које ДАЕШ користи у својој пропаганди“, рекао је Молин новинарима и додао да нису доказане везе починиоца са ДАЕШ-ом.

Булел је возио камион којим је 14. јула улетео у гомилу људи на прослави Дана пада Бастиље. У нападу је погинуло најмање 84 особе, а десетине је повређено. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала