Турска: Оборити све неовлашћене хеликоптере

© AFP 2023 / ADEM ALTANТурски хеликоптер "Кобра"
Турски хеликоптер Кобра - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник службе безбедности Истанбула издао је наређење да се без упозорења обарају хеликоптери који немају овлашћење да лете, саопштила је турска агенција „Анадолу“.
Турски хеликоптер Кобра - Sputnik Србија
Нестала 42 хеликоптера, страхује се од новог пуча

Како се наводи, у ту сврху је у Истанбул пребачено 1.800 специјалаца, који су заузели најважније стратешке објекте и улице.

У град је такође пребачен и велики број специјалне технике.

Мере безбедности у Истанбулу на највишем су нивоу након специјалне операције на аеродрому Сабиха Гокчен, када је ухапшено 11 људи осмуњичених за организацију државног удара.

Турска војска је 15. јула покушала да преотме власт, међутим тај покушај није успео. Том приликом страдало је 290 људи.

Ердоган наредио борбеним авонима да патролирају

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наредио је борбеним авионима Ратног ваздухопловства те земље да патролирају ваздушним простором Турске, јавила је агенција „Анадолија".

Наведено је да је циљ да се патролним летовима обезбеди безбедност и контролу ваздушног простора, с обзиром на то да је у ноћи 16. јула покушан војни пуч у Турској, са главним сукобима који су се одвијали у Анкари и Истанбулу.

Турско државно вођство је у међувремну објавило да је пуч угушен, а према последњим информацијама 290 људи је током њега убијено, а 1.440 особа је рањено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала