Меланија Трамп преписала део говора Мишел Обаме (видео)

© AFP 2023 / KENA BETANCURМеланија Трамп
Меланија Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Меланија Трамп, супруга најизгледнијег кандидата Републиканске странке за председника САД Доналда Трампа, плагирала је актуелну прву даму САД Мишел Обама у неколико реченица у говору који је одржала на Конвенцији те странке у Кливленду.
Меланија Трамп - Sputnik Србија
Меланија: Ствари које можда нисте знали о потенцијалној првој дами САД

Меланија је, како преносе амерички медији, у неколико реченица о лекцијама које је она научила од својих родитеља и важности њихових лекција за њено искуство са сопственом децом, од речи до речи цитирала говор Мишел Обаме који је она одржала на Конвенцији демократа 2008. године.

Агенција АП преноси да је Меланија, иначе бивша манекенка родом из Словеније, те реченице изрекла при крају десетоминутног говора који је одржала синоћ.

Меланија Трамп је, између осталог, рекла:

„Од детињства, моји родитељи су ми усађивали вредности да треба напорно да радите за оно што желите у животу, да је ваша реч ваше обећање и да урадите оно што кажете и да држите своја обећања, као и да се према људима односите са поштовањем. Они су ме научили и показали ми вредности и морал којих су се држали у свом свакодневном животу.“

Мишел Обама је својевремено, када је њен муж био номинован за председника, одржала говор и рекла:

„Барак и ја смо васпитани са много истих вредности, да напорно радите за оно што желите у животу, да је ваша реч ваше обећање, да урадите оно што сте рекли да ћете урадити, да се према људима односите са достојанством и поштовањем, чак и ако их не познајете и чак и ако се са њима не слажете.“

Други део говора је, пак, веома сличан реченицама актуелне прве даме, а тиче се покушаја Меланије Трамп да усади поменуте вредности у свог сина.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Tрамп: Да се понашам више председнички, било би досадно

„Морамо да проследимо те лекције новим генерацијама, зато што желимо да наша деца знају да је једина граница за њихова постигнућа снага њихових снова и њихова спремност да се труде око њих“, истакла је Меланија.

У говору из 2008. Мишел је изјавила:

„Барак и ја смо изградили наше животе на темељу тих вредности и желимо да их пренесемо следећој генерацији, јер желимо да наша деца и сва друга деца у овој земљи знају да је једина граница за њихова постигнућа домет њихових снова и њихова спремност да се труде око њих.“

У коментару Трамповог тима се наводи да се у Меланијином говору „видело њено имигрантско искуство и љубав према Америци“, али нису поменули говор Мишел Обаме.

„Пишући њен дивни говор, Меланијин тим писаца је узео у обзир инспирације из њеног живота, а укључили су и неке делове који одражавају њене сопствене ставове“, изјавио је портпарол Трампа Џејсон Милер.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала