Викиликс: Хакерски напад после најаве докумената о Турској

© SputnikСајт Викиликс
Сајт Викиликс - Sputnik Србија
Пратите нас
Викиликс је данас саопштио да је претрпео хакерски напад након што је најавио да ће објавити на стотине хиљада докумената о структурама политичке моћи у Турској након неуспелог покушаја пуча у тој земљи прошлог петка.

„Наша инфраструктура се нашла под непрекидним нападом. Нисмо сигурни који је извор напада, али тајминг указује на групу из турских државних структура или на њихове савезнике“, наводи се на твитер налогу Викиликса.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж - Sputnik Србија
Асанж: Расмусен постао шеф НАТО-а након тајног договора са Турском

Упркос хакерском нападу који је одложио објаву докумената о Турској, познати сајт је обећао да ће данас објавити први део од укупно 300.000 мејлова и 500.000 докумената.

Пре првобитно заказаног објављивања докумената, Викиликс је упозорио јавност да се ће турске власти вероватно изузетно потрудити да спрече објављивање информација, или бар да спрече да оне доспеју до турске јавности.

Након неуспелог покушаја пуча у којем је погинуло најмање 208, а повређено више од 1.400 људи, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је за покушај свог свргавања са власти оптужио свог некадашњег савезника Фетулаха Гулена.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала