Љајић: Хрватска нам не може ништа ако су нам остале земље савезници

© Tanjug / OKSANA TOSKIC/Расим Љајић
Расим Љајић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Владе Расим Љајић сматра да Хрватска неће моћи да блокира Србију на европском путу уколико сарађујемо са Бриселом и ако као савезнике имамо преостале земље ЕУ.
Миро Ковач министар спољних послова  Хрватске - Sputnik Србија
Ковач: Ако Србија ухапси грађанина Хрватске — оштре санкције

„Ако имате 27 земаља на једној страни, које су вам савезници у процесу придруживања, Хрватска неће моћи ништа да уради, без обзира на њено крајње непринципијелно понашање“, оценио је Љајић у изјави новинарима, поводом најновијих „претњи“ из Хрватске, након отварања поглавља 23 и 24.

Љајић је истакао да Србија не треба да уђе у вербални сукоб који очгледно у Хрватској неки желе да изазову, и приметио да је Србија увек тема током предизборних кампања у Хрватској.

„И да не знате шта се дешава, лако ћете закључити да је у питању предизборна кампања у Хрватској, то се дешавало и прошле године. Србија постаје тема кад год су избори у Хрватској, сви се утркују у изјавама које ће давати против Србије јер то доноси политичке поене“, рекао је Љајић.

Он је навео да је обавеза Србије да уради све што је у интересу те земље у процесу придруживања Европској унији, јер се тако на ефикаснији начин обезбеђују независно правосуђе и бржи поступци пред судовима, а ствара се и правна сигурност за долазак страних инвеститора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала