Форбсова листа најпознатијих Руса (фото)

© AP Photo / Evan Agostini/InvisionТенисерка Марија Шарапова
Тенисерка Марија Шарапова - Sputnik Србија
Пратите нас
Магазин Форбс објавио је листу најпознатијих личности у Русији за 2015/2016 годину. Форбс је листу саставио на основу њихових зарада и популарности у медијима и на интернету.

На челу листе и даље се налази тенисерка Марија Шарапова, чији годишњи приходи износе 21,9 милиона долара. Њено се име у медијима помиње више од 12.500 пута, а корисници Јандекса су је „претраживали“ око 880.000 пута. Шарапова се на врху Форбсове листе највећих звезда у Русији налазила већ девет пута. Два пута је била на другом месту листе — и то 2011. и 2012. године.

© AP PhotoМарија Шарапова
Марија Шарапова - Sputnik Србија
Марија Шарапова

На другом месту се налази певач Григориј Лепс, са приходом од девет милиона долара. Његово име је на Јандексу претраживано више од 10 милиона пута.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПевач Григориј Лепс
Певач Григориј Лепс - Sputnik Србија
Певач Григориј Лепс

Треће место припало је музичару Сергеју Шнурову чији се приходи процењују на око 11 милиона долара. Његово се име у медијима споменуло 3.400 пута, док је на Јандексу претраживан шест милиона пута. Како напомиње Форбс, популарност овог музичара пробија све рекорде, а могуће је и да ће на неким наредним ранг-листама престићи Шарапову.  

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаФронтмен групе "Лењинград" Сергеј Шнуров
Фронтмен групе Лењинград Сергеј Шнуров - Sputnik Србија
Фронтмен групе "Лењинград" Сергеј Шнуров

Певач Филип Киркоров  је четврти на листи, са приходом од 7,6 милиона долара. У медијима је помињан око 7.000 пута, док је његово име на Јандексу претраживано 430.000 пута. Прошле године, певач је био на другом месту листе.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПевач Филип Киркоров
Певач Филип Киркоров - Sputnik Србија
Певач Филип Киркоров

На петом месту се налази хокејаш Александар Овечкин, који се по висини годишњег прихода од 12,1 милиона долара, налази одмах после Шарапове. Медији су његово име споменули више од 4,6 милиона пута, а на Јандексу је претраживан више од 522.000 пута.

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаХокејаш Александар Овечкин
Хокејаш Александар Овечкин - Sputnik Србија
Хокејаш Александар Овечкин

Руска манекенка Наталија Водјанова се налази на шестој позицији са седам милиона долара годишњег прихода. У медијима је споменута 3.700 пута, док је њено име на Јандексу тражено скоро 740.000 пута.

© Sputnik / Артем Житенев / Уђи у базу фотографијаТоп-модел Наталија Водјанова
Топ-модел Наталија Водјанова - Sputnik Србија
Топ-модел Наталија Водјанова

Певач Сергеј Лазарев, који је представљао Русију на Евровизији 2016. године, налази се на седмом месту Форбсове листе са зарадом од 1,3 милиона долара, више од 8.500 референци у медијима, и са претраживањем на Јандексу од више од 6,5 милиона пута.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПевач Сергеј Лазарев
Певач Сергеј Лазарев - Sputnik Србија
Певач Сергеј Лазарев

На осмом месту је певач Јегор Крид, чија зарада износи 3,6 милиона долара. У медијима се помиње 700 пута, док је више од 8,8 милиона пута претраживан.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПевач Јегор Крид
Певач Јегор Крид - Sputnik Србија
Певач Јегор Крид

Певачица Земфира заузела је девето место на листи са приходом од шест милиона долара. Њено име се у медијима помоње више од 4.200 пута, са више од 2,6 милиона захтева на Јандексу.

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаПевачица Земфира
Певачица Земфира - Sputnik Србија
Певачица Земфира

На десетом месту се налази хокејаш Јевгениј Малкин, чија зарада није много мања у односу на колегу (износи 9,9 милиона долара), али није толико популаран у медијима и на интеренету.

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаХокејаш Јевгениј Малкин
Хокејаш Јевгениј Малкин - Sputnik Србија
Хокејаш Јевгениј Малкин

Осим њих, на листи се даље налазе музичари Тимотеј, Дима Билан, Николај Басков, Баста, Полина Гагарина, Нјуша, водитељи Ксенија Собчак, Иван Ургант, Дмитриј Нагијев, Ксенија Бородина, редитељ Никита Михалков и други.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала