Пилоти који су оборили Су-24 умешани у покушај војног пуча

© Sputnik / Ramil SitdikovАвион сухој Су-24 у руској авио-бази Хмејмим у Сирији
Авион сухој Су-24 у руској авио-бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Пилоти који су оборили руски бомбардер Су-24 у Сирији били су умешани у покушај војног пуча у Турској, саопштио је заменик премијера Турске Мехмет Шимшек на самиту министара финансија и гувернера централних банака Г-20.
Вештине руске авијације на такмичењу „Морски ас 2016“ - Sputnik Србија
Турски пилот сам донео одлуку о обарању руског авиона Су-24

„Желео бих да руска јавност зна да су пилоти који су оборили руски авион касније били умешани у покушај војног пуча. То је показало да смо се суочили са неком врстом завере“, рекао је потпредседник Владе Турске.

Шимшек је навео да одлука да се обори авион „није била политичка“. Потпредседник Владе је изразио наду да у односима две земље неће настати проблеми.

Турска очекује да ће доћи до побољшања у односима између Русије и Турске, изјавио је Шимшек.

„Задовољни смо што се између Русије и Турске успостављају пријатељски односи. Русија је наш највећи трговински партнер, наш сусед, и зато дајемо велики значај руско-турским односима, не само у сфери трговине, иновација и туризма, већ и шире“, рекао је он.

„Желели бисмо да наставимо да унапређујемо наше пријатељске односе са Русијом“, навео је Шимшик.

Односи између две земље су се побољшали након што се Ердоган у поруци Путину 27. јуна извинио за обарање авиона Су-24. Он је том приликом такође изразио саучешће због погибије пилота и изјавио је да Анкара не би желела да погоршава односе са Москвом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала