Немачка: Мигрант се дигао у ваздух, 12 рањених (фото, видео)

Напад на ресторан у Немачкој
Напад на ресторан у Немачкој - Sputnik Србија
Пратите нас
Мигрант из Сирије активирао је бомбу у свом ранцу недалеко од места одржавања музичког фестивала у Ансбаху у Баварској. Он је погинуо, а рањено је дванаесторо људи, док је троје у критичном стању. Мађу повређенима нема српских држављана.

​Напад је извео двадесетседмогодишњи Сиријац коме је пре годину дана укинут статус избеглице.

Истовремено, шеф Министарства унутрашњих послова Баварије Јохан Херман рекао је да је тај Сиријац био у центру пажње локалних власти јер је два пута покушао себи да одузме живот, након чега је смештен у болницу.

Према његовим речима, страдали Сиријац, коме немачке власти нису одобриле захтев за азил, стигао је у Немачку пре две године и већ два пута је покушавао да изврши самоубиство.

​Полиција не искључује могућност терористичког напада, као и могућност да је млади Сиријац могао бити припадник екстремистичке организације, иако та информација није потврђена.

„Пронађен је његов мобилни телефон и тренутно се анализирају подаци. Оно што буде откривено у наредних неколико сати биће одлучујуће за наставак истраге“, рекао је заменик шефа полиције тог града Роман Фертингер.

Такође се додаје да је на месту експлозије пронађено мноштво металних предмета од којих је експлозивна направа била направљена.

Анзбах се налази у близини Нирнберга.

Нападач требало да буде депортован

Један неименовани портпарол Министарства унутрашњих послова Немачке потврдио је агенцији Ројтерс да је Сиријац, којем су немачке власти два пута одбиле захтев за азил, требало да буде депортован у Бугарску.

Он је требало да буде депортован у Бугарску, где је поднео захтев за азил, пошто се лица из Немачке не протерују  у Сирију.

Време депортације, како додаје агенција, није било познато.

Немачка, као и друге земље ЕУ, спроводе протеривање тражилаца азила којима је одбијена молба јер су у некој другој земљи претходно поднели захтев.

Тако је и Сиријац прву молбу поднео на тлу ЕУ у Бугарској, те су власти желеле да га депортују у ту земљу.

Протеривање у складу са Даблинским правилима се, међутим, теже спроводи због противљења земље која треба да прими избеглице.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала