Кремљ поздравио одлуку МОК-а

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ и храм Христа спаса у Москви
Поглед на Кремљ и храм Христа спаса у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ позитивно оцењује одлуку Међународног олимпијског комитета (МОК) јер није забранио руским спортистима да учествују на Олимпијади у Рију, али кључну улогу у уклањању последица скандала са допингом сада лежи на Олимпијском комитету Русије, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

 „Не треба говорити о једној одлуци, већ о целом комплексу одлука. Битно је да је МОК дозволио ’чистим‘ спортистима да учествују у Олимпијади и ми то позитивно оцењујемо“, рекао је он.

Жена пролази поред олимпијских кругова испред зграде у Сао Паолу. - Sputnik Србија
Руски спортисти иду у Рио (видео)

Тренутно предстоји велики посао око одлучивања како елиминисати све последице допинг скандала и то путем сарадње са МОК-ом, али и са другим међународним спортским организацијама, истакао је Песков.

Према његовим речима, треба уложити додатне напоре како би се разјасниле све недоумице, а кључну улогу ће одиграти руски Олимпијски комитет на челу са Виталијем Смирновом..

Коментаришући реакцију Светске антидопинг агенције, која је била разочарана одлуком МОК-а, Песков је рекао да су све одлуке донесене искључиво од стране Међународног олимпијског комитета, као и да је то најважнији орган.

Истовремено, Песков је додао да Путин не планира да отпутује у Рио како би присуствовао церемонији отварања Олимпијских игара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала