Турска освета: Гуленову породичну кућу желе да претворе у јавни тоалет

© REUTERS / Greg Savoy/Reuters TVОпозициони исламски свештеник Фетулах Гулен
Опозициони исламски свештеник Фетулах Гулен - Sputnik Србија
Пратите нас
Кућу у којој се родио турски опозициони проповедник Фетулах Гулен желе да претворе у јавни тоалет, пише Индипендент, позивајући се на турске медије.
In this Sept. 24, 2013 file photo, Turkish Islamic preacher Fethullah Gulen is pictured at his residence in Saylorsburg, Pa. - Sputnik Србија
Гулен спреман за изручење у Турску

У Анкари сматрају Гулена главним иницијатором пуча који само што није довео до обарања турског владајућег режима. Сам опозиционар се у овом тренутку налази у САД. Турска тражи његово изручење, али америчке власти траже доказе његове умешаности у заверу.

Писац, политичар и јавни посленик Фетулах Гулен родио се у једноспратној кућу у селу Коруџук (провинција Ерзурум). Становници овог села су предложили да се она претвори у јавни тоалет. Локални новинар Латиф Симсек је рекао: „Мислио сам да је то шала, а затим је позвао градоначелник Ерзурума, који га је уверио да је то истина“.

Раније се у турским медијима појавила информација о необичном начину комуникација који су користили представници тајне организације на челу са Гуленом. Саопштено је да су се они споразумевали дигиталним и словним кодовима на новчаници од једног долара.

Према подацима турских новинара, Гулен је изабрао новчанице долара јер се на њој налази масонска симболика.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала