Војници Србије спремни за Међународне војне игре

© Министарство одбранеВојници Србије
Војници Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници Војске Србије, који учествују на овогодишњим Међународним војним играма у Русији, увелико се припремају за предстојећа такмичења, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

На полигону Алабино српски тенкисти задужили су тенкове типа T-72 Б3. Жребом који је одржан пре два дана одлучено је да ће се ове године припадници Војске Србије такмичити у тенковима жуте боје. У Алабину се налази 20 наших тенкиста који ће се уз екипе Зимбабвеа, Киргистана, Монголије, Казахстана, Кине, Индије, Кувајта, Никарагве, Ирана, Венецуеле, Белорусије, Азербејџана, Анголе, Таџикистана, Јерменије и домаћина Русије борити за одличја на атрактивном Тенковском биатлону.

© Министарство одбране СрбијеНа међународним војним играма учествоваће више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине
На међународним војним играма учествоваће више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине - Sputnik Србија
На међународним војним играма учествоваће више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине

Понтонирци Војске Србије, који ће учествовати на такмичењу „Отворене воде“ у руском Мурому започели су обуку, која се изводи у два дела. У првом делу возачи су увежбавали кретање у саставу маршевске колоне од полазног рејона до водене препреке. Након тога, уследила је колективна обука са задатком да се склопи скела носивости 170 тона, из два дела — скела од 60 и 110 тона.

„Иако постоје значајне разлике између наше и руске технике, српски понтонирци су уверени да, уз искуство и знање које имају, могу за кратко време да овладају вештинама руковања руском техником. Како сазнајемо, сви тимови који учествују у такмичењу суочени су са истим проблемом, а то је веома низак водостај реке Оке“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Екипа Војске Србије која ће се такмичити у дисциплини „Чисто небо“ на полигону у близини града Јејска, већ је остварила успех — друго место на фудбалском турниру у конкуренцији осам екипа. У Јејску се налази 14 припадника артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства.

Припадници Речне флотиле, артиљерци и ракеташи први пут учествују на Међународним војним играма, док су тенкисти, који имају вишегодишње искуство, прошле године освојили бронзану медаљу.

© Министарство одбране СрбијеМеђународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији.
Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији. - Sputnik Србија
Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији.


Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији, а први пут ће део такмичења бити одржан у Казахстану. Учествоваће више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине. Ове године, девет земаља биће у улози посматрача.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала