Полицајац погинуо у размени ватре у Јеревану

© Sputnik / Тигран Мехрабян / Уђи у базу фотографијаЈерменска полиција
Јерменска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Један полицајац је погинуо у размени ватре с наоружаном групом која је заузела зграду полиције у Јеревану, саопштио је портпарол јерменске полиције Ашот Агароњан.
Јереван полиција - Sputnik Србија
Талачка криза у Јеревану

„Пре неколико минута из полицијске зграде је отворена ватра. Погинуо је сарадник полиције Јура Тепаносјан, рођен 1986. године, који је био у возилу на растојању од 350-400 метара“, написао је Агароњан на Фејсбуку.

Тепаносјан је други полицајац који је погинуо од 17. јула, када је наоружана група заузела полицијску станицу у Јеревану. Прва жртва био је пуковник Артур Ванојан, који је погинуо током заузимања зграде полиције.

Група наоружаних људи је 17. јула упала на територију полицијске станице и уз претњу насиљем држала као таоце људе које је затекла у здању. 

Сукоб демонстраната и полиције у Сари Таху у Јеревану. - Sputnik Србија
Јереван: Након нереда приведено 165 особа (видео)

Они захтевају оставку председника Сержа Саргасјана и ослобађање лидера радикалне опозиционе организације „Конститутивна скупштина“ Жирајра Сефиљана, који је оптужен за незаконито поседовање оружја. Током заузимања зграде погинуо је полицајац, а шест људи је рањено. Након преговора с властима чланови групе су 23. јула ослободили последња четири таоца.

Од 17. јула у Јеревану се одржавају протести чији се учесници свако вече окупљају испред кордона полиције како би ометали вођење специјалне операције против наоружане групе. 

У петак је полиција растерала демонстранте, ухапсивши 165 људи. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала