Москва: Неприхватљиве изјаве САД о хуманитарној операцији у Сирији

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Уђи у базу фотографијазаменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков. - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјаве Вашингтона да Русија слањем хуманитарне помоћи у Алеп спроводи својеврсну проверу сопствених операција у Сирији, као и да је у питању најобичнија уцена, Москва сматра неприхватљивим, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Сигнали из Вашингтона да Русија спроводи некакву проверу, као и да ће у наредних неколико дана све у Алепу бити решено, представљају тон ултиматума што је апсолутно неприхватљиво. Сматрам то најобичнијом уценом, карактеристичном за Американце, односно покушајем да се политичким путем испуне циљеви на које су се обавезали, а нису их решили већ дуго времена“, рекао је он.

Сиријска застава се вијори у Дамаску - Sputnik Србија
Москва изненађена реакцијама на операцију у Алепу

Истовремено, Рјабков је нагласио да се Русија уочи почетка хуманитарне операције у Алепу обратила САД како би заједнички решили тај проблем, додајући да тај позив и даље остаје на снази.

„Наш позив и даље важи. Позивамо све снаге које желе да олакшају хуманитарну ситуацију у Алепу да нам се придруже. Почели смо од Американаца“, рекао је он.

Према његовим речима, праксу успостављања такозваних хуманитарних коридора, преко којих се извлаче цивили и терористи који су се предали, Америка је у великој мери користила у Ираку, а сада исти тај Вашингтон говори да се то тако не ради.

„Зашто се то тако не ради када је у питању Сирија? Можда због тога што сиријске власти покушавају да развоје терористе од умерене опозиције, односно због тога што се сада дешава оно што Вашингтон није био у стању да уради упркос обећањима која су нам дали“, истакао је Рјабков.

Он је позвао америчке званичнике да објективно оцене све што је постигнуто у Сирији, а да увредљиве изјаве оставе по страни.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала