Асанж: Сигурносни системи Демократске партије бушни као сир

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаОснивач Викиликса Џулијан Асанж
Оснивач Викиликса Џулијан Асанж - Sputnik Србија
Пратите нас
Хаковање сервера Демократске партије САД не представља никакав проблем јер су сигурносни системи бушни као швајцарски сир, изјавио је оснивач сајта Викиликс Џулијан Асанж.

Хаковање система те партије се, како је рекао Асанж, већ догађало неколико пута ранијих година.

„Сервери националног комитета Демократске странке су били мета хакерских напада у више наврата. Наши извори су рекли да је њихова заштита бушна као швајцарски сир. Америчке обавештајне службе су неколико месеци раније говорили да су и Републиканска и Демократска партија били мета напада са разних страна“, рекао је он у ексклузивном интервјуу за телевизију РТ.

Амерички председник Барак Обама - Sputnik Србија
Обама: Нема побољшања односа уколико Русија стоји иза хакерских напада

Он је такође објаснио због чега се проширио трач о томе да је Русија умешана у хаковање тих сервера рекавши да је то рађено са платформи које су на руском системском језику.

„То нам говори да је тај неко био или Рус, или је хтео да намести да изгледа као да је Рус у то био умешан“, оценио је Асанж.

Међутим, како је додао, тога нема у документима које је „Викиликс“ објавио.

Подсећамо, председница Националног комитета Демократске партије Деби Васерман Шулц поднела је оставку због цурења електронске преписке која је објављена на Викиликсу. Из преписке се види да је партијски апарат отворено подржавао на унутрашњим изборима Хилари Клинтон на штету Бернија Сандерса.

Клинтонова је својевремено рекла да иза хаковања сервера стоји Москва, те да то представља намеру Русије да помогне кандидату из редова републиканаца Доналду Трампу.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је те оптужбе одбацио назвавши их апсурдним.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала