Лондон: Једна жена убијена, више повређених у нападу ножем (видео, фото)

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISЛондон, напад
Лондон, напад - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна жена је убијена, а петоро људи је повређено у нападу ножем у центру Лондона. Полиција је ухапсила нападача и истражује да ли напад има везе са тероризмом или психичким поремећајем.

За напад је осумњичен деветнаестогодишњи младић који је ухапшен на Расел скверу где се догодио напад. Хитна помоћ је на лицу места утврдила смрт жене која има око шездесет година.

Повређени су још две жене и тројица мушкараца, али није познато у каквом су стању, преноси АФП.

Ухапшени младић је тренутно у притвору у болници.

​„Први показатељи указују да је ментално здравље било значајан фактор у овом случају и то је један правац истраге“, рекао је шеф противтерористичке службе у лондонској полицији Марк Роули.

Он је додао да би у овом тренутку требало узети у обзир и друге могуће мотиве, тако да се испитују и евентуалне везе са тероризмом.

Напад се догодио у среду увече, а полиција је стигла на Расел сквер у 21.30 након што је јављено да наоружани човек ножем напада људе.

Он је убрзо ухапшен, при чему је један од полицајаца употребио електрошокер.

​Расел сквер је прометна туристичка зона близу Британског музеја и Лондонског универзитета у којој се налази низ хотела.

Уколико буде утврђена веза са тероризмом то би био последњи у низу терористичких напада у Европи, после прошломесечних напада у Ници и Нормандији.

Ниво опасности у Британији је и даље „озбиљан“, други по висини, што значи да је напад „врло вероватан“, наводи Ројтерс.

​Лондонска полиција је јуче саопштила да ће повећати број полицајаца на улицама. Британски полицајци обично не носе ватрено оружје.

Шеф лондонске полиције Бернар Хоган Хоу је ауторском тексту за недељно издање „Дејли мејла“ написао „да није питање да ли ће већ када ће се у Лондону догодити терористички напад“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала