Сноуден твитнуо шифровану поруку: Да ли су то његове последње речи?

© Фото : Screenshot: Council of EuropeЕдвард Сноуден разговара са Саветом Европе
Едвард Сноуден разговара са Саветом Европе - Sputnik Србија
Пратите нас
Након емитовања шифроване поруке од 64 карактера за коју се верује да је кључ за кодирање, интернет заједница се боји да је познати узбуњивач можда убијен или заробљен, што би могло да резултира као окидач за откривање још више америчких националних тајних докумената.
Едвард Сноуден - Sputnik Србија
Сноуден разрађује ефикасну заштиту од обавештајних служби

Документи које је објавио бивши радник НСА Едвард Сноуден откривају да та тајна служба има технологију за претварање снимљених разговора у текст у којем се могу тражити речи као што су детонатор, Багдад, Мушараф.

У петак увече, чувени узбуњивач је на свом твитер налогу написао кодирану поруку од 64 карактера, а убрзо затим ју је избрисао заједно са мистериозним упозорењем са почетка недеље „Време је“, након које су га контактирале његове колеге из бивше фирме.

На интернету се спекулише да би порука могла да буде кључ за дешифровање великог цурења докумената и да би могла да буде „окидач“ који је подешен да реагује у случају да је Сноуден убијен или заробљен.

© Фото : screenshotШифрована твитер порука Едварда Сноудена
Шифрована твитер порука Едварда Сноудена - Sputnik Србија
Шифрована твитер порука Едварда Сноудена

Тај „окидач“ је порука која се подешава да буде аутоматски послата уколико се корисник налога редовно не улогује на свој налог. Узбуњивач је признао да је дистрибуирао шифроване документе новинарима и сарадницима који још увек нису објављени и у Сноуденовом случају „окидач“ би могао да буде кључ за дешифровање тих докумената.

Едвард Сноуден - Sputnik Србија
Америка страхује од Сноудена

Налог Едварда Сноудена на „Твитеру“ мирује већ 24 часа, што је много за тог узбуњивача, али је занимљиво да је пажња јавности усмерена на његово стање.

Шифрована порука од 64 карактера изгледа да искључује првобитну теорију да је телефон сам у џепу откуцао поруку, већ се чини да је у питању алгоритам који се користи као потпис за документа или као лозинка.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала