Румунска банда шверцујe оружје из Украјине

© Flickr / brian.chAK-47 "Калашњиков" полуаутоматска пушка
AK-47 Калашњиков полуаутоматска пушка - Sputnik Србија
Пратите нас
Истраживање британских медија показало је да банда из Румуније шверцује наоружање из Украјине на Блиски Исток и у Западну Европу.

Банда из Румуније продаје војно наоружање из Украјине купцима у Западној Европи и на Блиском Истоку, показало је истраживање британских медија.

„Донећемо вам оружја из Украјине са муницијом, колико год хоћете“, изјавио је један члан банде „Скај њузу“, који је показао новинарима те ТВ станице гомилу наоружања.

Он је рекао да је банда вољна да прода наоружање свакоме ко може да га плати, без обзира да ли је пљачкаш банака, масовни убица или терориста.

Члан банде је наводно рекао да је наоружање прошверцовано из Украјине у Румунију одакле га друга банда пребацује у Западну Европу, али и на Блиски Исток.

За оружје којим се тргује, члан банде каже да је високог квалитета, а добар део наоружања је потпуно нов, укључујући и пушке „АК-47 калашњиков“. Та банда такође продаје полуаутоматске пушке, сачмаре, ловачке пушке, пиштоље и повезана је са добављачима граната, ракета и мина.

Извештај је објављен у време појачаних мера безбедности у Европи због неколико терористичких напада, укључујући и напад у Ници и напад бомбаша-самоубице, који се разнео у близини музичког фестивала на отвореном у Ансбаху, граду у немачкој покрајини Баварској.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала