Србија помаже Македонији: Припадници МУП-а помажу у Скопљу

© AFP 2023 / Robert ATANASOVSKIМакедонија после невремена
Македонија после невремена - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, који су данас упућени да помогну грађанима Македоније угроженим елементарним непогодама, одмах по доласку у приградско насеље Црешево у Скопљу, укључили су се у заштиту и спасавање становништва, као и на санацију терена и црпљење воде.

У саопштењу МУП-а се наводи да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упутио данас помоћ Македонији у виду механизације и људства за санацију последица изазваних обилним падавинама.

Скопље са погледом на џамију - Sputnik Србија
Двадесеторо погинулих у Македонији (видео, фото)

У Македонију је упућено више теренских возила и камиона са неопходном опремом и пумпама, као и двадесетак припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, наводи се у саопштењу.

У Македонији је данас дан жалости због катастрофалног невремена и поплава у Скопљу и околним селима, у којима је најмање 21 особа погинула, на десетине је повређено, а више од 1.000 људи је евакуисано.

И град Београд ће у складу са својим могућностима помоћи Скопљу у отклањању последица невремена.

ЈКП Београдски водовод и канализација упутило је у Скопље специјализовано комбиновано возило „вома“ са комплетном технологијом за одгушивање канализације, измуљавање и усисавање.

ЈКП Градска чистоћа послаће фекалну цистерну са великим капацитетом усисавања, а Јавно водопривредно предузеће „Београд воде“ привремено ће уступити две пумпе средњег капацитета од 2.000 литара у минуту.

Уз наведену технику иду и комплетне посаде како би се што пре отклониле последице поплава које су задесиле шире подручје Скопља.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала