Николић Баху: Косово у МОК-у погодило све грађане Србије

© Tanjug / SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPUBLIKEТомислав Николић и председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах.
Томислав Николић и председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас са председником Међународног олимпијског комитета Томасом Бахом о развоју спорта и начинима на који Међународни олимпијски комитет може да помогне Олимпијском комитету Србије.
Николић: Ово је част за академску заједницу Србије - Sputnik Србија
Косово у Рију добило третман као и други

Николић је у разговору изразио жаљење због чињенице да је МОК без консултације са Србијом допустио да Косово постане његов члан, саопштила је Служба председника за сарадњу са медијима.

Председник је додао да је то погодило све грађане Србије зато што личи на подршку независности такозване државе Косово.

„Наставићемо да учествујемо на свим такмичењима“, рекао је Николић, али је указао да је требало применити неке раније установљене принципе као што је принцип у вези са Тајваном и предложити начин на који ће Косово учествовати.

„Упозорио сам председника Међународног олимпијског комитета да ће бити врло тешко организовати квалификациона такмичења уколико би на њима учествовали представници Србије и такозваног Косова“, рекао је Николић, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала