Вучић чита експозе, Шешељ добацује, део опозиције цокће

Пратите нас
Седница Скупштине Србије на којој мандатар Александар Вучић излаже експозе улази у четврти сат, а његово излагање повремено прекида лидер радикала Војислав Шешељ добацивањем из посланичке клупе.

Теме које су Вучић и Шешељ разменили кретале су се од дужине експозеа, преко пелена, кафе, бурека.

Шешељ је током седнице констатовао да ће седети и два дана, ако је потребно, да саслуша експозе, док је Вучић поручио да је, колико год та добацивања била непријатна, његова дужност да саслуша политичке противнике, бар оне који су решили да остану у сали.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Верујем да сам изабрао тим за победе

После полемике на тему трајања експозеа и памперс пелена, неформални разговор мандатара и лидера СРС--а наставио се након што је Вучић посланику СНС-а Александру Мартиновићу рекао да не гледа у телефон, јер га види у екрану.

Потом је Шешељ нешто добацио, на шта је Вучић рекао да физичке карактеристике некога нису разлог да ту особу поштује или не.

„Имам већих физичких мана него што су клемпаве уши, али мислим да нечије знање, морал, одговорност, марљивост вреде много више од тога какви су му нос и уши. Плашим се да ћете ви то тешко да савладате“, поручио је Вучић Шешељу.

Он је навео да и то што Шешељ добацује говори много више о њему, док га је председница парламента замолила да престане да добацује и да неформално комуницира са мандатаром, те да омогући мандатару да настави да излаже експозе.

„У праву је Шешељ, ја сам крив што сам одговорио на његово добацивање, извињавам се свим посланицима“, рекао је потом Вучић.

После одређеног времена, Шешељ је поново почео да добацује из посланичке клупе, а Вучић му је поручио да не злоупотребљава његову добру вољу.

„Обезбедићу вам и кафу и бурек, знам да вам је то потребно“, рекао је Вучић.

Александар Вучић и Маја Гојковић - Sputnik Србија
Нова Влада: Осам нових имена, без фотеља Селаковић, Тасовац, Удовички...

Он је истакао и да је његова обавеза да саслуша своје противнике, бар оне који су у сали и слушају његов експозе, за разлику од оних који су, каже, отишли да се брчкају у базенима.

У тренутку кад је мандатар говорио о лошим радним навикама и о томе да у земљама које су успешне ретко ко седи у кафићима у радно време и испија кафе, чуло се добацивање из посланичких клупа, што је Вучић прокоментарисао:

„Немојте да ми цокћете ви који сте уништили 80 одсто српске индустрије.“

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала