„Скај њуз“ платио руском глумцу да изиграва руског плаћеника у Сирији

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANРат у Сирији
Рат у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска телевизија „Скај њуз“ платила је руском глумцу Александру Агапову хонорар у износу од 1.500 долара за улогу руског плаћеника у филму који наводно разоткрива сву истину о руској војној операцији у Сирији.

Све се догодило пре неколико месеци, почиње своју причу Агапов, када је британска екипа сниматеља допутовала у Ростовску област у Русији тражећи чланове тајног „одреда Вагнера“. Међутим, како нису успели да пронађу ниједног члана тог одреда, обратили су се локалним Козацима који су их посаветовали да се повежу са глумцем из Москве.

British soldiers stand guard at Umm Qasr port in Basra, Iraq - Sputnik Србија
Британски специјалци откривени у Сирији (фото)

Упитан зашто се сложио да глуми у том филму, Агапов је рекао да „нико не може у данашњем свету да одбије лаке паре“.

„Одмах сам схватио да ти новинари желе да сниме неки компромитујући материјал о Русији. Међутим, мало су се преварили мислећи да ће све бити тако просто. Не знају они у коју земљу су допутовали. Мислили су да ће тек тако доћи, пронаћи неког Руса и договорити се преко новца. Па, погрешили су“. рекао је Агапов.

Он је потом представио цео снимак интервјуа у којем говори да је он сам тај човек из сенке који говори о непостојећим руским плаћеницима у Сирији.

Претходно је „Скај њуз“ објавио интервју са Русима који су говорили о томе како су учествовали у руској војној операцији у Сирији на страни сиријске армије.

На снимку су говорила двојица Руса који су се представили као Александар и Дмитриј, а причали су о томе како их је приватна компанија „Вагнер“ унајмила да учествују у борбама у Сирији за плату од 3.000 фунти месечно. Они су такође навели да је у току војне операције погинуло око 500-600 руских плаћеника.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала