Украјински диверзанти планирали да „убију туризам“ на Криму

© Sputnik / Sergey MalgavkoТуризам на Криму
Туризам на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински диверзанти, који су ухваћени приликом покушаја да напусте Крим, изјавили су да намеравају да униште туристички сектор у региону, пише „Комерсант“ позивајући се на сопствене изворе.
ФСБ - Sputnik Србија
Спречен терористички напад на Криму

Ухапшени украјински диверзанти тврде да нису планирали атентате на руководство нити диверзију на индустријске објекте републике. Њихов задатак је био да поткопају туристички бизнис на полуострву, за шта је на неколико места било планирано да се изведе серија мањих експлозија. Циљ није био да се убијају људи, већ да се створи паника код туриста како би се, како се изразио саговорник „Комерсанта“, на крају „убио туризам“ на Криму.

Осим тога, украјински диверзанти су испричали да су прошли специјалну обуку у Главној управи обавештајне службе Министарства одбране Украјине и да су сарађивали са ресором. Сви они су припадали једној од група које су обавештајне службе Украјине послале на полуострво.

Извори листа су навели да су већина ухапшених становници Крима, док су код неких били пронађени и руски пасоши. 

Јуче је ФСБ Русије саопштио да је спречио терористички напад на Криму који је припремала Главна управа Обавештајне службе Министарства одбране Украјине. Руски председник Владимир Путин је назвао покушај терористичког напада веома „опасна игра“, те да ће Русија учинити све како би осигурала безбедност полуострва.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала