Крим: Ухапшени диверзант потврдио да је служио у 37. Батаљону

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Уђи у базу фотографијаЛисице
Лисице - Sputnik Србија
Пратите нас
Владимир Сердјук, кога руске тајне службе сумњиче за организацију диверзије на Криму, потврдио је да је служио у 37. Батаљону, али пориче да има везе са обавештајцима.
Представљање Степана Полторака у Министарству одбране Украјине - Sputnik Србија
Украјинско Министарство одбране о диверзантима: Нису наши!

„Служио сам у 37. Батаљону као официр-психолог. Немам везе ни са обавештајним, ни са тајним службама… Никада нисам био шеф обавештајне службе“, рекао је Сердјук на телевизији „Громадске.ТВ“.

Раније је Министарство одбране Украјине негирало постојање 37. Батаљона и 56. Бригаде у саставу Главне управе обавештајне службе.

Сердјук је на телевизији рекао да је демобилисан 30. септембра прошле године, сада живи у Кијеву и да се бави бизнисом. Он је додао да лично зна Евгенија Панова, који, према подацима извора у полицији Крима, ради у Главној управи обавештајне службе Министарства одбране Украјине и који је ухапшен као осумњичен за организацију диверзије, што је и признао.

Међународни аеродром Симферопољ - Sputnik Србија
Украјински обавештајац организовао диверзанте на Криму

„Знам Жењу. Имам чак и податке када сам са њим разговарао у складу са својим дужностима… Где је Жења, а где је оно за шта га оптужују? Он је патриота, али слабог здравља“, наводи телевизија речи Сердјука.

У среду се сазнало о спречавању терористичких напада на Криму. ФСБ је саопштила да је диверзију припремала Главна управа обавештајне службе Министарства одбране Украјине. Извор у руској тајној служби је саопштио да је организатор диверзије био начелник обавештајне службе 37. Батаљона 56. Бригаде Главне управе обавештајне службе Министарства одбране Украјине капетан Владимир Сердјук.

Према подацима полиције, укупно је ухапшено седам особа. Украјинска страна негира све оптужбе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала