Немачка знала да Ердоган подржава терористе

© REUTERS / YAGIS KARAHANРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Немачке сматра да турско руководство смишљено сарађује са терористичким организацијама, а то је наведено у писменом одговору кабинета немачког премијера на захтев партије левих, саопштава телевизија „АРД“.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Десет доказа да Турска тргује са ДАЕШ-ом

Како се наводи, аутори су у одговору навели неколико терористичких организација са којима турски председник Реџеп Тајип Ердоган одржава односе, а то су Муслиманска браћа, који су активни у Египту, различите групе побуњеника у Сирији и Хамас у Палестини.

Као резултат такве политике, истиче се, почевши од 2011. године унутрашња и спољашња политика Анкаре резултирала је тиме да је Турска постала централна арена исламистичких групација Блиског и Средњег истока.

Истовремено, додаје „АРД“, Берлин признаје да је већ дужи низ година знао да Ердоган пружа подршку терористима, као и да је информација о томе јавно саопштена тек након што су односи Немачке и Русије почели да се обнављају.

Подсетимо, Москва је у више наврата оптуживала Анкару да сарађује са терористима, између осталог да купује нафту од терористичке организације ДАЕШ.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала