Нови споразум о екстрадицији између Србије и САД

© Tanjug / TANJA VALICПотпредседник САД Џо Бајден
Потпредседник САД Џо Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник САД Џозеф Бајден рекао је да је јуче са Србијом успостављен нови споразум о екстрадицији, који ће, како је навео, омогућити бољу сарадњу између две земље у области полиције.
Џо Бајден - Sputnik Србија
Бајден изразио саучешће за жртве НАТО-а

Он је на конференцији за новинаре са премијером Србије Александром Вучићем рекао да је то још један допринос напорима да се унапреде односи двеју земаља.

„Разговарали смо о томе како можемо да унапредимо наше билатералне односе. Јуче смо постигли нови споразум о екстрадицији, који је први унапређен од споразум од 1902. године. Овај споразум једноставно ће омогућити бољу сарадњу наших двеју земаља у области полиције и спровођења закона. Постоје одређене међународне норме које се морају поштовати, а овај споразум ће омогућити бољу сарадњу и помоћи ће решавању све више растућем питању безбедности“, навео је Бајден.

Подсетивши да се војске двеју земаља заједно обучавају, као и да се заједно боре против ДАЕШ-а и учествују у глобалним мировним операцијама, потпредседник САД је навео и да његова земља помаже Србији да се боље опреми војно и да буде у стању да сарађује са НАТО.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала