Николић: Споменик Милошевићу би требало да нас уједини

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Томислав Николић
Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић каже да је као и цела Србија растрзан између одлуке за подизање споменика Слободану Милошевићу и против ње, те је додато да тај споменик не би смео да дели Србију, већ да је уједињује.

Додаје, међутим, да га о томе, као ни о споменицима другим личностима из прошлости, нико није ни питао.

Слободан Милошевић - Sputnik Србија
Милошевић Западу послужио као жртвени јарац

Николић за Курир каже да то није у његовој моћи.

„То је у надлежности градске комисије за именовање улица и постављање споменика. А одговор на то даје и Вулиново министарство. Није то у надлежности председника републике“, рекао је Николић.

Упитан да ли би имао дилему да Милошевић добије споменик, Николић каже да је као и цела Србија подељен између „за“ и „против“.

„Подржавао сам његову борбу и осуђивао га кад се повлачио без разлога. Споменик не сме да дели Србију, већ да је уједињује. Они који скрнаве све по Србији не би оставили на миру ни споменик Слободану Милошевићу“, закључио је председник.

Питање подизања споменика Милошевићу у Србији покренуто је након информације да бивши председник СРЈ није одговоран за злочине у БиХ, што произлази из пресуде Радовану Караџићу.

Социјалисти су, наиме, одмах изашли са идејом да покојном шефу њихове странке треба подићи споменик и дати улицу. Идеју је подржао и актуелни шеф социјалиста Ивица Дачић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала