Путин: Кијев покушава да заоштри ситуацију

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током седнице Савета безбедности РФ
Председник Русије Владимир Путин током седнице Савета безбедности РФ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да развој трговинско-економских веза са Украјином треба да буде у сталном центру пажње.
Петро Порошенко - Sputnik Србија
Порошенко не искључује увођење ратног стања

„Што се тиче дипломатског представника, амбасадора у Украјини — говорићемо посебно. Али развој трговинско-економских веза треба да буде у сталном центру наше пажње“, додао је Путин.

Председник Русије се нада да ће у украјинским властима превладати здрав разум, а Москва не планира да одустане од односа са Кијевом.

„Надам се да те провокације неће бити коначан избор наших партнера и да ће превладати здрав разум“, изјавио је Путин на састанку са члановима Савета безбедности.

„Ми не намеравамо да одустајемо од наших односа, без обзира на неспремност власти у Кијеву да има пуне дипломатске односе на нивоу амбасадора. Без обзира на то, ми ћемо створити могућности за развој контаката и њихову подршку“, додао је руски председник.

Што се тиче диверзије на Криму, председник Русије је рекао да су, по свему судећи, партнери у Кијеву донели одлуку да ескалирају ситуацију.

Украјински граничари на руско-украјинској граници - Sputnik Србија
Кијев: Откривени руски шпијунски системи

Отварајући заседање Савета безбедности Русије, на којем је осим чланова Савета безбедности присуствовало и изасланик председника у Јужном федералном округу Владимир Устинов, Путин је истакао да ће тема данашњег разговора бити додатно обезбеђење становника и гостију Крима.

„Јасно је да смо се окупили након инцидента, после спречавање покушаја упада на територију диверзантских јединица украјинске војске. По свему судећи, наши партнери у Кијеву донели су одлуку да заоштре ситуацију и јасно је зашто су то урадили“, рекао је Путин.

„Начин заоштравања ситуације свима је добро познат, примењиван је одавно. Понекад и успешно, али не увек“, рекао је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала