Лидер ЛНР: Кијев да ослободи све заробљенике

© Sputnik / Валериј Мељников / Уђи у базу фотографијаИгор Плотницки
Игор Плотницки - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер самопроглашене Луганске Народне Републике Игор Плотњицки предложио је украјинском председнику Петру Порошенку да ослободи све ратне заробљенике који се налазе на територији Украјине, у замену за ратне заробљенике на подручју ЛНР.
Доњецка народна република - Sputnik Србија
Дошло време да Украјина „пусти“ Донбас

„Уколико је Украјина демократска и европска држава, нека Порошенко са своје стране ослободи све заробљенике. Уверавам вас да ћемо следећег дана ми са своје стране ослободити наше“, изјавио је Плотњицки.

Плотњицки је на конференцији за новинаре рекао да је спреман да разговара са посланицом Врховне раде Украјине Надеждом Савченко о питању размене ратних заробљеника, ако је Кијев за то овласти.

„Александар Владимирович Захарченко (лидер ДНР) и ја смо спремни да ослободимо ратне заробљенике. Уколико Кијев овласти Савченкову, разговараћемо са њом. Уколико овласти Петрова, разговараћемо са њим“, изјавио је лидер ЛНР.

Гранични прелаз између Русије и Украјине - Sputnik Србија
Опасне игре: Кијев отвара нова жаришта

Плотњицки је истакао да састанак о овом питању треба да буде продуктиван, а Савченкова мора да добије формално овлашћење Кијева.

„Ми треба да разговарамо не као људи који желе нешто да промене већ као људи који су добили овлашћење државе. У сваком случају, ми смо спремни да разговарамо, да се састанемо и донесемо неке одлуке“, закључио је Плотњицки.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала