Амерички генерал упозорио Москву и Дамаск

© REUTERS / Ints KalninsАмерички војник поред заставе САД
Амерички војник поред заставе САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови командант америчких снага у Сирији и Ираку генерал Стивен Таунсенд упозорио је Москву и Дамаск да ће САД заштитити своје специјалце на северу Сирије у случају да подручја где се они налазе буду бомбардована, преноси Си-Ен-Ен.
Рафално лансирање крстарећих ракета Калибар са подморнице Ростов на Дону у Средоземном мору - Sputnik Србија
Москва показала војну моћ на Блиском истоку ударима „калибара“

„Ми смо информисали Русе где се налазимо. Они су нам саопштили да су (о томе) информисали сиријску страну. Само ћу рећи да ћемо се бранити ако осетимо претњу“, рекао је Таунсенд у телефонском интервјуу телевизији Си-Ен-Ен.

У истом разговору са новинарима командант је рекао да терористичка група ДАЕШ може бити разбијена већ наредне године, иако је признао да су такви планови можда преамбициозни.

У суботу је амерички авион пресрео два сиријска ловца на североистоку Сирије и натерао их да напусте подручје. У Пентагону су ово објаснили тиме што се око Хасаке, где је раније сиријска авијација бомбардовала положаје Курда, налазе специјалци међународне коалиције на челу са САД.

Сиријска команда је назвала бомбардовање положаја Курда одговором на њихов покушај напада на војску у Хасаки и заузимања града.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала