Руски авиони повучени из Ирана након успешне операције

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗванични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков
Званични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви авиони који су се налазили у авио-бази Хамадaн у Ирану су пребачени у Русију, а операција гађања положаја терориста успешно је спроведена, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.
Руски бомбардер Ту-22М3 стоји на писти док је други авион слеће у ваздухопловну базу Хамадан, Иран. - Sputnik Србија
Иран: Русија извршила мисију и напустила аеродром Хамадан

Коришћење иранске авио-базе Хамадан у будућности ће се одвијати на основу узајамног договора, а све у сврху борбе против тероризма, и зависиће умногоме од ситуације у Сирији, рекао је он.

„Прошле недеље је Русија по први пут користила ирански аеродром како би гађала положаје терориста ДАЕШ-а и Нусра фронта у Сирији. Претходно је то рађено користећи ресурсе који су размештени у Сирији“, навео је Конашенков.

Он је додао да су сви бомбардери успешно извели операцију у Сирији и да су се вратили у Русију.

Претходно је Иран саопштио да Русија више не користи базу Хамадан за обављање војне операције у Сирији, а ирански министар Хусеин Деган замерио је Москви што је информацију о коришћењу иранске авио-базе Хамадан саопштила јавности пре него што је о томе обавестила Техеран.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала