Турска наложила евакуацију града на граници са Сиријом

© AP Photo / IHA via APТурски тенк и једно оклопно возило су стационирани у близини границе са Сиријом, у Каркамис, Турска, уторак, 23. августа, 2016
Турски тенк и једно оклопно возило су стационирани у близини границе са Сиријом, у Каркамис, Турска, уторак, 23. августа, 2016 - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска је данас наложила евакуацију становника Каркамиша, града на граници са Сиријом, недалеко од Џарабулуса који је под контролом терориста ДАЕШ-а, јавила је телевизија Си-Ен-Ен Турк.
Женева, Швајцарска - Sputnik Србија
Почеле консултације Русије и САД о Сирији

Полиција је преко мегафона упозорила грађане да се евакуишу „из безбедносних разлога“ из града Каркамиша, на који су испаљене две минобацачке гранате са територије Сирије, преноси АФП.

Медији такође преносе да сиријски побуњеници које подржава Анкара припремају велику офанзиву како би повратили Џарабулус из руку џихадиста.

Истовремено, данас је у Анкари турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу рекао да ће Турска пружити сваку врсту подршке операцијама против џихадиста Исламске државе из Сирије и Ирака, укључујући и могућу офанзиву на Џарабулус, који је под контролом ДАЕШ-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала