Једна особа погинула, 14 рањено на Америчком универзитету у Кабулу (фото, видео)

© AP Photo / Rahmat GulПрипадници авганистанских снага безбедности трче према Америчком универзитету у Кабулу, који су напали наоружани људи.
Припадници авганистанских снага безбедности трче према Америчком универзитету у Кабулу, који су напали наоружани људи. - Sputnik Србија
Пратите нас
Један студент је погинуо, а 14 особа је рањено у нападу на Амерички универзитет Авганистана у Кабулу, пренео је „Ројтерс“ позивајући се на изворе у болници у Кабулу.

Агенција „Ројтерс“ раније је саопштила да су наоружани нападачи упали у Амерички универзитет Авганистана у Кабулу и у згради је почела пуцњава.

​Према подацима телевизије ТОЛО Њуз, пре него што су упали у зграду, нападачи су активирали експлозив.

​„Суочени смо са нападом у Америчком универзитету. Специјалне снаге долазе на место напада“, изјавио је представник службе за брзо реаговање локалном репортеру Билалу Сарварију.

​„Неколико наоружаних људи напало је Амерички универзитет у Кабулу и постоје извештаји о пуцњави и експлозијама. Они се налазе унутар кампуса, а тамо су заробљени страни професори и стотине студената“, изјавио је за агенцију „Ројтерс“ званичник авганистанског Министарства унутрашњих послова.

Сведоци напада навели су да су неки студенти успели на време да изађу из кампуса чим су чули експлозију, док су други закључани у својим учионицама.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала