Терористи покушавају да се инфилтрирају у немачку војску

© AFP 2023 / KAY NIETFELD GERMANY OUTВојска Немачке
Војска Немачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Постоје назнаке да исламисти покушавају да се прикључе немачкој војсци како би стекли војну обуку и искористили је за нападе у Немачкој и иностранству, пише немачки лист „Велт ам зонтаг“.

Оружане снаге због тога желе да се регрути подвргну безбедносним проверама војне контраобавештајне агенције, почев од јула 2017, како би се могли брзо уочити екстремисти, терористи и криминалци, пише лист.

Поглед на место експлозије аутомобила у трговинском делу Караде у Багдаду. - Sputnik Србија
Терористи ДАЕШ-а стварају нову бомбу?

Таква безбедносна провера захтевала би промене у законима који се односе на војску, а у нацрту документа који оправдава такве промене наводи се да постоје назнаке да исламисти покушавају да се прикључе оружаним снагама ради обуке. 

Немачка је на опрезу након низа напада у јулу, од којих је за два одговорност преузела терористичка организација ДАЕШ, а министар унутрашњих послова је већ најавио планове о јачању безбедности.

Влада се припрема да одобри промене закона следеће недеље, наводи лист позивајући се на безбедносне изворе. 

Војна контраобавештајна агенција проверава 64 осумњичених исламиста, 268 осумњичених десничарских екстремиста као и шест осумњичених левичарских екстремиста у оружаним снагама, додаје лист.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала