Руски олимпијци посетили базу Хмејмим у Сирији (видео)

© Sputnik / Иља Питаљев / Уђи у базу фотографијаЕлена Исинбајева
Елена Исинбајева - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланица МОК-а, двострука олимпијска шампионка Елена Исинбајева и група руских спортиста који су освојили награде у Рију посетила је авио-базу Хмејмим у Сирији. За време посете они су разговарали са војницима, посадили дрвеће и посетили концерт.

„Изненадила нас је посета Сирији. То што смо овде дошли личи на неку фантастику. Ми пратимо вести, али лично никад нисам мислила да ћу се наћи овде и видети много тога сопственим очима. Ја сам, пре свега, поносна што сам овде. Овде смо се упознали са нашим војницима, официрима, генералима, и сви су они једноставни у разговору. То је веома пријатно. Међутим, у исто време ми видимо да су они самоуверени, јаки. Прави мушкарци. Овде уопште није страшно, све је проткано таквим патриотизмом, таквим поносом, смелошћу, подвизима да и ти исто пожелиш да урадиш нешто добро. Гордост буја изнутра“, изјавила је Исинбајева.

Спортисткиња је у авио-бази показала војницима вежбе атлетитичара.

„Показала сам им своје вежбе, они мени своје. Могла сам да поновим практично све што они умеју. Наша војска је јака“, саопштила је спортисткиња.

Јелена Исинбајева - Sputnik Србија
Исинбајева завршава спортску каријеру

Заједно са Исинбајевом у Сирију су стигли и олимпијски шампиони Софија Велика, Артур Ахматхузин, Тимур Сафин и Алексеј Черемисинов, Сослан Рамонов и „сребрени“ Сергеј Каменски. У знак сећања на своју посету сваки олимпијац је посадио дрво у бази Хмејмим.

Са своје стране, у част гостију војни оркестар Јужног федералног округа је организовао концерт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала