Кнежевић: Нудили смо Русима Петрохемију, Азотару, МСК

© Tanjug / Sava RadovanicГоран Кнежевић
Горан Кнежевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас да је током посете Санкт Петербургу руској делегацији понудио да узму учешће у реструктурирању и опоравку „Петрохемије“, „Азотаре“ и МСК, преноси „Курир“.

Говорећи о разлозима зашто би Руси били заинтересовани за ове фирме, Кнежевић је у изјави „Куриру“ рекао да је НИС највећи поверилац „Петрохемије“, док је „Гаспромњефт“ већински власник НИС-а.

Руски оператер мобилне телефоније МТС - Sputnik Србија
Руси заинтересовани за „Телеком“

Основна сировина коју „Петрохемија“ користи је примарни бензин, додао је, а производи га НИС-ова рафинерија у Панчеву.

„Ми им нудимо да заједнички оспособимо ’Петрохемију‘ како би у будућности била здрава и профитабилна компанија. На исти начин нудимо и да узму учешће у ’Азотари‘ и МСК“, рекао је Кнежевић за овај лист.

Како је објаснио, држава нуди руским фирмама и друга предузећа која су у приватизацији, а све под истим условима под којима их је нудила и осталима.

Упитан зашто би то сада занимало Русе, Кнежевић је одговорио да Србија има повољније економске односе према ЕУ и другим земљама, односно слободну трговину.

Министар привреде је објаснио да је током посете Санкт Петербургу било речи о томе на релацији држава—држава, а сада би руска страна требало да разговара са својим фирмама.

„Да покушамо да направимо посао, на обострано задовољство“, рекао је Кнежевић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала