Хаос у Бразилу, сузавцем на присталице Русефове (видео)

© AP Photo / Andre PennerПолиција испаљује сузавац на демонстранте у Сао Паолу у Бразилу.
Полиција испаљује сузавац на демонстранте у Сао Паолу у Бразилу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Нереди у Сао Паулу почели су током окупљања у знак подршке Дилми Русеф, којој прети трајно уклањање са места председнице државе, а полиција је против демонстраната користила сузавац.

Две групе које позивају људе на протесте окупиле су се у главној улици града. Демонстранти су носили транспаренте на којима су изражавали протест против потпредседника Мишела Темера.

Бразилска председница Дилма Русеф на конференцији за медије у председничкој резиденцији Алворада Палас у Бразилији - Sputnik Србија
Буре барута: Бразил ће експлодирати ако Дилму Русеф избаце из кабинета

Демонстранти су поставили барикаде против полиције.

Протести у знак подршке Русефовој су организовани у још неколико бразилских градова, укључујући престоницу Бразилију, где Сенат већ четврти дан заседа о њеној смени.  

Процес против Русефове, који је почео пре годину дана и који је довео до њене привремене суспензије, био је веома сложен и конфузан. Разлог за њега су сумње у умешаност Русефове у пореске малверзације и коришћење јавних средстава за финансирање њеног поновног избора.

Русефова (68) је покретање процедуре њеног смењивања поново назвала „пучем који су организовали њени политички непријатељи“. 

Бразилски Сенат је у мају суспендовао Русефову, прву жену на месту председника Бразила, због незаконитих књиговодствених радњи као и малверзација са буџетом.    

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала