Амбасадори: Мудро је што Србија ћути на провокације

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАмбасадори
Амбасадори - Sputnik Србија
Пратите нас
На састанку премијера Александра Вучића са представницима 64 амбасаде у Србији, амбасадор САД и шеф делегације ЕУ, Кајл Скот и Мајкл Давенпорт, подржали су политику коју Влада Србије води у спору са Хрватском, истакли да је мудро што Србија не одговара на провокације и апеловали да се са таквом тактиком настави, пише данашњи „Блиц“.

Амерички амбасадор је похвалио европске интеграције Србије и све што у том смислу Србија ради. Скот је рекао да је нормална реакција наших власти и да није добро оно што се последњих дана дешавало, наводи лист.

Александар Вучић са амбасадорима - Sputnik Србија
Вучић се пожалио амбасадорима

Реч је потом узео шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

„Недостатак лидерства у појединим земљама региона главни је проблем и разлог сукобљавања. Кад нема политике, онда следе напади“, рекао је Давенпорт, мислећи притом на Хрватску, пише „Блиц“.

Премијер Србије Александар Вучић, на састанку са представницима амбасада и међународних организација, тражио је од Европске уније да оштро реагује на провокације и испаде из Хрватске, преноси лист.

Како пише „Блиц“, српски премијер критиковао је одсуство реакције ЕУ после инцидената, који су последњих дана избили у Хрватској.

„И даље ћемо да ћутимо, бићемо мудри и нећемо падати на провокације, али тражимо јасну реакцију Европске уније. Није исправно да као ЕУ дајете смернице Србији шта треба да чини и како да се понаша, а у својим редовима имате чланицу коју, ни након озбиљнијих испада, нико није укорио“, поручио је премијер дипломатама, преноси лист.

На састанку су говорили турски и канадски амбасадор, отправник послова Немачке и амбасадор Француске, као и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала