Курти прети: Заустављамо демаркацију са Црном Гором

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Покрета „Самоопредељење“ Аљбин Курти изјавио је да ће сутрашњи протест, који тај покрет организује, зауставити доношење скупштинске одлуке о демаркацији са Црном Гором, као што је захваљујући деловању опозиције спречено и формирање Заједнице српских општина.
Сузавац у парламенту самопроглашеног Косова - Sputnik Србија
Поглед са Чакора на Велику Албанију

Курти је рекао да ће се Покрет „свим расположивим средствима супротставити сутрашњој одлуци о демаркацији са Црном Гором“, коју треба да донесе и косовски парламент.

„Протестујемо мирно, али смо узнемирени. То не значи да ћемо дозволити ратификацију споразума који Косову узима више од 8.000 хектара земље, и верујем да ће наш протест успети и да ће то бити крај ове власти“, рекао је Курти.

Он је додао да „захваљујући борби косовске опозиције, Србија и Црна Гора нису успеле да спроведу своје интересе“, а косовску власт је назвао — просрпском.

„Заједница српских општина није могла да буде формирана, а није могла да се спроведе ни демаркација захваљујући напорима опозиције“, рекао је он.

Поводом јучерашњег хапшења шест чланова „Самоопредељења“ у Приштини, због основане сумње да су организовали напад на косовску владу, Курти је рекао да се ради о притиску режима на демократију и демократску борбу за права.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала