Вучић: Нећу ништа да кажем

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Александар Вучић, премијер Србије
Александар Вучић, премијер Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Јункера поштујем, али не подносим лажне симетрије, рекао је данас премијер Александар Вучић поводом одговора председника Европске комисије Жан-Клода Јункера на његово упозорење европским званичницима на ширење антисрпске политике у региону, посебно у Хрватској.
Председник СПС-а Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: То више неће моћи тако

„Нећу ништа да кажем јер Јункера изузетно поштујем. О садржају писма нећу ништа да говорим“, рекао је Вучић новинарима.

„Не подносим када се све поистовећује и када се праве лажне симетрије и равнотеже, мислим да то сви часни људи теже подносе“, рекао је Вучић.

„То је и одговор на дилеме зашто нећемо да одговарамо ни Хрватској, ни било коме дургом. За народ и за државу су нам рекли да је ’шака јада‘, не за неког политичара, и то смо прећутали“, подсетио је.

Јункер одговорио на Вучићево писмо: Морате да нас слушате

Премијер је рекао да је то прећутано „не зато што смо слаби већ зато што смо довољно јаки да бринемо о својој будућности“.

Он је закључио да би свакако највише поена добио „када би брутално одговорио“, али неће, јер хоће да брине о будућности.

Јункер је у одговору на премијерово писмо позвао све државе у региону да поштују принципе добросуседских односа и помирења, те да поново успоставе дијалог и проблеме решавају кроз њега.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала