Званичници Пентагона троше владине паре на стриптиз и коцкање

© Фото : PixabayРулет у коцкарници
Рулет у коцкарници - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Запослени у Министарству одбране САД нису добро дисциплиновали своје потчињене за које се утврдило да су трошили кредитне картице Владе на „забаве за одрасле“, наводи се у извештају инспектора Министарства.
Хакери - Sputnik Србија
Хакери ће тестирати безбедност сајтова Пентагона

Званичници Пентагона потрошили су готово милион долара на коцкарнице без озбиљних последица, наводи се у извештају.

Званичници Пентагона одобрили су својим потчињенима коришћење пословних кредитних картица са којих су потрошили готово 100.000 долара на стриптиз клубове и „забаву за одрасле“ и скоро милион долара на коцкарнице без озбиљних последица, пише у извештају.

Чак и након што је званични надзорни орган Министарства одбране САД критиковао трошење новца на забаву за одрасле и коцкање, виши званичници нису предузели „одговарајуће“ дисциплинске мере, наводи се у извештају инспектора који је објављен у уторак.

Провера 30 запослених који су користили пословне картице утврдила је да званичници нису адекватно прегледали исплате путних налога, нити су предузели мере за „елиминисање додатних злоупотреба“. Заправо, већина провераваних, 22 од 29 оних који су задржали своје путне налоге, примила је додатни новац по њиховом захтеву за исплату за коцкарнице или центре за забаву за одрасле, у укупној вредности од 8.544 долара.

Пентагон - Sputnik Србија
Пентагон не уме да троши новац — америчкој војсци нема спаса

Владине картице требало би да се користе за службене трошкове запослених у Влади, а посебно током службених путовања. Осим што је срамота да су се званичници Пентагона извукли због коришћења картица у клубовима и коцкарницама, инспектор је открио да званичници Пентагона „нису разматрали безбедносне последице неприкладне личне употребе путних картица“, пише у извештају.

Инспектор је 2015. године први пут открио да су владине путне картице коришћење за плаћање трошкова у коцкарницама и за забаву за одрасле и спровео је нову истрагу како би се утврдило да ли су надређени сматрали одговорним оне који су правили трошкове.

Кери Вибен, која руководи контраобавештајном и безбедносном дирекцијом подсекретаријата Пентагона, написала је инспектору да није нашла „чињеничне грешке“ у извештају.

Вибенова је рекла да је дирекција у складу са тим ажурирала приручник за безбедност запослених како би увела оштрије безбедносне мере за службене трошкове и очекује да он буде објављен до краја године.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала