Беч: Поновни председнички избори померени на 4. децембар

© Flickr / Nic PiégsaБеч, Аустрија
Беч, Аустрија - Sputnik Србија
Пратите нас
Поновни председнички избори у Аустрији померени су и биће одржани 4. децембра, сагласили су се данас шефови посланичких клубова у аустријском парламенту.
Застава Аустрије - Sputnik Србија
Аустрија неће бити чекаоница Немачке

Поновни председнички избори у Аустрији померени су и биће одржани 4. децембра, сагласили су се данас шефови посланичких клубова у аустријском парламенту. Избори су били заказани за 2. октобар, али се одлажу због неисправног гласачког материјала.

Шефови посланичких клубова у аустријском парламенту сагласили су се на састанку са министром унутрашњих послова Волфгангом Соботком да термин поновљеног другог круга председничких избора буде 4. децембар.

Шеф посланичког клуба Социјалдемократске партије Аустрије Андреас Шидер и шеф клуба „Тим Стронах“ Роберт Лугар рекли су новинарима након седнице да је договорен 4. децембар из организационих и техничких разлога, јер ранији термин не би било могуће реализовати.

Соботка је на конференцији за новинаре раније данас саопштио да ће замолити аустријски парламент да одложи изборе који су били заказани за 2. октобар, јер штампарија која је израдила изборни материјал није обезбедила квалитетан лепак за коверте у које се стављају гласачки листићи.

Аустријске телевизијске станице су већ одложиле планиране ТВ дуеле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала