Индија: Пакистан је терористичка држава

© AFP 2023 / ARUN SANKARИндијска застава
Индијска застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Индијски министар унутрашњих послова Раџнат Синг назвао је Пакистан „терористичком државом“ након напада на војну базу у индијском делу Кашмира.
Пакистански полицајци у шиитској џамији у којој је експлодирала бомба 13. фебруара 2015. - Sputnik Србија
Пакистан: Напад на џамију — 25 мртвих

„Пакистан је терористичка држава, тако је треба идентификовати и изоловати“, рекао је Синг, који није директно оптужио Пакистан за напад, наводи АФП.

Индијски премијер Нарендра Моди заветовао се да ће бити кажњени одговорни за, како је рекао, „одвратни“ и „кукавички“ напад на војну базу у области Кашмира којом управља Индија, у којем је убијено 17 војника.

„Снажно осуђујемо кукавички терористички напад у Урију. Уверавам нацију да они који стоје иза тог одвратног напада неће проћи некажњено“, написао је Моди на Твитеру.

У нападу екстремиста на седиште јединице индијске војске у близини границе са Пакистаном убијено је 17, а рањено 35 војника, што тај напад чини најсмртоноснијим у Кашмиру последњих година, саопштили су индијски званичници.

„Четворица екстремистичких командоса, припремана за борбу до смрти, убијена су након упада војске у базу у Урију у близини границе са Пакистаном“, саопштили су званичници индијске војске.

Војска је ангажовала хеликоптере за евакуацију 35 рањених војника, саопштило је Министарство одбране у Њу Делхију.

Полицијски извор је потврдио Ројтерсу да је 17 индијских војника убијено, што је тежи напад од јануарског напада на Панџаб за које је Индија окривила пакистанске екстремисте.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала